A bulikompatibilis smink titka

Hányszor, de hányszor fordult elő, hogy korán le akartál lépni. Az este elején megfogadtad, hogy csak egy koktélra ugrasz ki, éjfélkor pedig már a tigrises pizsamádban ülve nézed a Sex Education legújabb részét. Ehelyett hajnalig tartó tivornyázásra adtad a fejed, amikor a sminked már csak egyetlen összefolyt paca a pofid közepén. Pedig a tartós smink elkészítése nem nagy ördöngösség!

Ápolt bőr = Hibátlan smink

Lehetsz te a legnagyobb sminkesguru az Instagramon, akkor is egyet fogsz érteni abban, hogy egy elhanyagolt, bőrhibákkal teli bőrből nehéz porcelánbőrű babaarcot kreálni. Ha nem akarod megnehezíteni a saját dolgod, figyelj a mindennapos arcápolásra! Ne felejtsd el nap végén eltávolítani a sminket, ne sajnáld az arclemosót, bátran bánj a hidratálókrémmel! Ha arcbőröd sima és egyenletes, az már alapból dob egyet a sminken.

Közvetlen sminkelés előtt nyugodtan töröld át arcodat egy kis micellás vízzel, hogy biztosan minden apró szennyeződéstől megszabadulj. Csak akkor fogsz tökéletes végeredményt kapni, ha az alapod is az. 

A minőség mindenek felett

Időről időre mindenki elcsábul a drogériák polcai előtt. Bevesszük a mesét, mely szerint az a rúzs már 100 méterről is elvakít bárkit, vagy hogy az a szempillaspirál pillangószárnyakká változtatja pilláinkat. A valóságban azonban a legtöbb drogériás termék minősége hagy némi kívánnivalót maga után. Nem csoda, hogy pár óra után lekopnak, lefolynak, leperegnek!

A basic sminkkellékekből (alapozó, korrektor, szempillaspirál, púder, rúzs) ne sajnáld magadtól a drágább darabokat! Bár ezek átmenetileg elszomoríthatják pénztárcádat, használat után biztosan mosolyt csalnak az arcodra. 

Persze néha nyugodtan mondj igent arra a drogériás, ultrapink rúzsra is…

Könyörgöm, ne ujjal!

Bár népszerű technika az alapozó ujjal való eldolgozása, hagyjuk meg az ovisoknak, hogy kézzel pingáljanak. Használj sminkecseteket! Persze nem a sminkpalettákhoz járó, gagyi kis műanyag izékre gondoltunk, hanem rendes, masszív, minőségi ecsetekre. Ezekkel sokkal kényelmesebben fogod tudni eldolgozni a sminket, nem lesz csíkos, foltos a végeredmény. 

Ha az ecsetekkel nem vagy szoros barátságban, kísérletezz nyugodtan a beauty blenderekkel! Alapozóhoz kifejezett ajánlott. 

Hogy micsoda? Primer?

A primert sokan az atomfizikához hasonló, rejtélyes furcsaságnak találják. Pedig enélkül kábé annyira lehetetlen tökéletes alapot adni a sminknek, mint egy esős hétfő reggelen a szundi gomb lenyomása nélkül kikászálódni az ágyból.

A primer varázsütésre feltölti a pórusokat, kisimítja és egyenletessé teszi a bőr felszínét. Ha ezt követően felkenjük az alapozót, akkor sokkal tartósabb lesz a smink.

A száraz bőrűeknek azért éri meg használni, mert egy plusz védőréteget képezve védi a bőrt a kiszáradástól. Zsíros, olajos bőr azért éri meg, mert megakadályozza, hogy a smink elmásszon. Normál bőr esetén meg csak simán jó!

Fixálj!

Ha pedig végeztél, a mesteművet koronázd meg egy kis púderrel és fixáló spray-vel! Ezek még a legnagyobb forróságban, vagy legcsapatósabb buli közepén is gondoskodnak arról, hogy a sminked a helyén maradjon. 

sminkelj

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email