Bőrdetox lépésről lépésre

“Basszus”- Kiáltod reggel, a tükörbe pillantva. A karácsonyi beiglimajszolás és a szilveszteri mulatozás bizony megtette a hatását. Bőröd tele van hatalmas pattanásokkal, rengeteg mitesszerrel, esetleg fájdalmas aknékkal. Mit is jelent ez? Hogy elérkezett a januári bőrdetox ideje!

Tiszta eszköz, tiszta arcbőr!

Tudjuk, amit tudunk. Biztosak vagyunk benne, hogy a decemberi rohanásban ez volt az utolsó gondolatod. Mikor is mostad ki utoljára a sminkecseteidet? Hány hete nem tisztítottad a szempillagöndörítődet? Mi a helyzet a blenderrel és alapozószivaccsal? Hagyjuk is? Sajnos nem lehet! Ha ugyanis piszkos eszközökkel esel neki arcodnak, bepipul, és bőrhibák formájában “hálálja meg” a gondatlanságodat. Nem kell semmi bonyolultra, vagy költségesre gondolni, egy kis babasampon és víz használatával könnyedén eltávolíthatod sminkeszközeidről a szennyeződéseket. 

Pápá, lejárt termékek!

Mindannyiunk sminkesfiókjában lapul pár féltve őrzött kincs: egy ütős rúzs, egy drága alapozó, egy brutál szempillaspirál, amiket különleges alkalmakra tartogatunk. Most viszont kukkants rá a lejárati idejére! Sajnos nagy valószínűséggel már lejárt termékekről van szó… Hatalmas szívfájdalom, de itt az ideje megszabadulni tőlük! A legtöbb termék amúgy is szinte használhatatlanná válik, mikor lejár a szavatossági ideje, hiszen megváltozik az állaga, színe, textúrája, vagy illata. Az arcodra kenve pedig pattanást, bőrpírt, extrém esetben allergiás reakciót okozhatnak. Szerintünk nem éri meg kockáztatni!

Arctisztítás- csak alaposan!

A bőrdetox következő lépése, hogy gondoskodj a megfelelő arctisztításról. Természetesen itt elsősorban az unalomig ismert szabályra gondolunk, azaz sose aludj sminkben! Mindegy, mennyire későn értél haza abból a fergeteges partyból, mindegy, mennyire későn esel ágyba, sose hagyd ki ezt a lépést!

Persze az arctisztítás akkor is kötelező, ha nem vagy a sminkelés híve. Napközben ugyanis rengeteg por, kosz, és füst rakódik le arcunkra, amik eltömítik a pórusokat. Bumm, máris problémássá vált az egészséges arcbőr. Pedig nem is lehetne egyszerűbb: sminklemosó, arctisztító, tonik, és kész!

Jöhet az igazi detox

Eddig csak bemelegítettünk, de most jöhetnek az igazi nagyágyúk, azaz a mélytisztítás és hámlasztás. 

Első lépésként gőzöld át az arcod. Ehhez nincs más dolgod, mint vizet forralni, majd fölé hajolva megvárni, amíg arcbőröd kellően puhává válik. Ilyenkor a hő hatására megnyílnak a pórusok, és könnyebben távozhatnak a szennyeződések.

Mélytisztításhoz az agyagnál keresve sem találhatnánk jobb alapanyagot. Pakolásként használva a bőr mélyebb rétegeiből is képes magába szívni a felesleges faggyút és szennyeződéseket. Teljesen mindegy, hogy házi vagy bolti, a hatás ugyanaz! 

Ha arcbőröd patyolattiszta, elérkezett a hámlasztás ideje. Ehhez szerezz be egy AHA savat tartalmazó krémet, amelyek gyengéden, de hatékonyan távolítják el az elhalt hámsejteket. Bőröd pedig szinte újjászülethet.

Utolsó tipp: a hidratálásról sose feledkezz meg!

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email