Hogyan találd meg a tökéletes árnyalatú rúzst?

Úgy érzed, végre megtaláltad A RÚZST. Megláttad a drogériában, egy magazinban, vagy kedvenc influencered feedjében, és biztos vagy benne, hogy neked találták ki. Alig várod, hogy végre a tiéd lehessen. Amikor a kezeid közé kaparintod, meghatódsz, hogy mennyire tökéletes és biztos vagy benne, hogy innentől elválaszthatatlanok lesztek. Aztán végre felkened, tükörbe nézel, és… legszívesebben elsírnád magad, mivel úgy nézel ki, mint egy bohóc. De hol a hiba? Hogyan lehetséges, hogy az a szívdöglesztő árnyalat rajtad inkább nevetséges? Valószínűleg rossz árnyalatot választottál!

Milyen típusba tartozol?

A sminkelés alfája és omegája, hogy milyen évszaktípusba tartozol. Enélkül sajnos olyan, mintha a sötétben tapogatóznál. Alapvetően 4 évszaktípus létezik: Tavasz, Nyár, Ősz, Tél. 

Tavasz típus:

Szőke, szőkésvörös vagy vörös hajkoronával rendelkeznek, világos szemszínűek, barackos, aranyos bőrtónus jellemzi őket. Általánosságban a ragyogó, mégis finom barackos, korallos, lazacos árnyalatok állnak nekik jól. A nagyon erős, sötét színű rúzsok nem előnyösek számukra.

Legelőnyösebb rúzsárnyalatok

Világos tavasz típus: barackrózsaszín

Meleg tavasz típus: lazacszín, rózsapiros, narancsos vörös

Élénk tavasz: pipacspiros

Nyár típus: 

A nyár típus igazi visszafogott, mégis királynői típus: hamvasszőke hajával, szürke, szürkészöld, szürkéskék szemszínével, hűvös árnyalatú bőrével maga a megtestesült elegancia. Nyerő árnyalataik a finom, gyöngyházfényű árnyalatok.

Legelőnyösebb rúzsárnyalatok

Világos nyár: púderrózsaszín, babarózsaszín

Hideg nyár: kékes árnyalatok

Lágy nyár: lágy meggy

Ősz típus:

Az ősz típust onnan ismerheted fel, hogy hajszíne világos vagy közepes barna, egy kis játékos vörös, aranyos színnel, szemszíne meleg tónusú, aranybarna, olajzöld, bőrtónusa pedig meleg. 

Ha te az ősz típusba tartozol, akkor a nude, rozsdás és barnás árnyalatokat részesítsd előnyben!

Legelőnyösebb rúzsárnyalatok

Lágy ősz: nude, meleg barna 

Meleg ősz: rozsdabarna

Sötét ősz: sötét vörösesbarna, sötét hússzín

Tél típus:

Hófehérke típusok, hamvasszőke, hamvas-világosbarna vagy fekete hajszínnel, fehér bőrrel, kék, kékeszöld, sötétbarna szemükkel. Arcszínük hűvös, amely kiemeli haj-és szemszínüket.

A rúzsok közül bátran viselhetik az élénk, színes árnyalatokat! 

Legelőnyösebb rúzsárnyalatok

Hideg tél: ciklámen, pink

Élénk tél: rubinvörös

Sötét tél: bordó

Ragyogó fogak fehérítés nélkül

Ha sikerült megtalálnod azt a rúzst, ami leginkább passzol arcodhoz, akkor még mindig van egy banánhéj, amin elcsúszhat az egész sztori: ez pedig nem más, mint a fogak! Sajnos bizonyos árnyalatok kiemelik a fogak sárgaságát, ami nem mutat túl előnyösen. Viszont jó hír, hogy más árnyalatok még fehérebbnek mutatják a fogakat- így megspórolhatod a fájdalmas fogfehérítés költségeit!

Ha tehát fogad nem vakító fehérségű, akkor: 

Bátran használd:

  • Narancssárga
  • Korall
  • Eperpiros, cseresznyepiros
  • Magenta
  • Bordó

Kerüld:

  • Narancspiros
  • Hideg árnyalatú rózsaszín
  • Barna
  • Neonpink

Reméljük, így már megtalálod azt a rúzst, amivel elválaszthatatlanok lesztek!

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email