Így válaszd ki az alapozód

A 10/10-es megjelenéshez elengedhetetlen, hogy sminkelés során a hozzád leginkább passzoló termékeket használd. A profi make-up egyik legfontosabb eleme az alapozó, de nem mindegy, hogy milyen! Sokan sajnos félrenyúlnak vásárláskor, utána pedig nem értik, hogy pofijuk miért pompázik narancssárga árnyalatban, vagy éppen miért virít 10 méterről is a vakolat.

De akkor mi alapján válaszd ki A TÖKÉLETES alapozót? Segítünk!

Milyen bőrtípussal rendelkezel?

Éppúgy, ahogy a bőrápolási termékek kiválasztásánál teszed, alapozó vásárlásakor is érdemes átgondolnod, hogy milyen bőrtípussal rendelkezel. Normál, zsíros, száraz, kombinált? Mindegyik teljesen más törődést igényel! Száraz bőr esetén például olyan terméket válassz, amely hidratáló hatású, így nem kell attól félned, hogy pár óra múlva hámló foltok tarkítják arcodat. Zsíros bőr esetén pedig inkább a mattító hatásúakat részesítsd előnyben, ha nem akarod, hogy fénylő homlokod még a diszkógömböt is túlragyogja.

Színtónus

Az alapozókat színtónus szerint is megkülönböztethetjük egymástól. Ezek szerint létezik: 

  • Hideg színű
  • Meleg színű

Ehhez első lépésként tisztában kell lenned a bőrtónusoddal. Ehhez végezz el egy bőrtónus tesztet, amihez a neten találsz segítséget, de akár egy kozmetikushoz vagy sminkeshez is fordulhatsz, ha bizonytalan vagy.  

Ha hideg típusba tartozol (Tél vagy Nyár) akkor a rózsás árnyalat a Neked való! Ilyenkor a fair nude, porcelain vagy light rose árnyalatokat érdemes választanod.

Ha meleg típus vagy (Tavasz vagy Ősz) akkor inkább a barackos, bézses árnyalatok illenek arcodhoz. Próbálj ki egy ivory, light ivory, beige, light beige árnyalatú alapozót!

A jól kiválasztott alapozó tónusa megegyezik a bőröd színével, így szinte észre sem lehet venni, ha sminket viselsz! Ha mégis elüt az arcodtól, akkor sajnos rosszul választottál.

A bőség zavara

A boltok polcain található alapozó-kínálattól még a tapasztalt make-up guruk is könnyen zavarba jöhetnek. BB krém vagy folyékony alapozó? Krémes alapozó vagy krémpúder? Tényleg létezik olyan, hogy hab állagú alapozó? Nézzük szép sorjában: 

  • BB krém: Krémmel higított alapozó. Fedése gyengébb, viszont cserébe nem fullad meg a bőröd. Szárazabb bőrtípus esetén, vagy nyárra ideális választás.
  • Folyékony alapozó: Az alapozók aduásza, szinte minden bőrtípushoz használható. Amit viszont érdemes figyelembe venned, hogy léteznek hígabb, vízbázisú és sűrűbb, olajos változatok is. Előbbi a nagyobb bőrhibákat nem tudja elfedni, utóbbi viszont az egész arcot egyenletessé teszi. 
  • Krémes alapozó: Igazi nehézbombázó az alapozásban, mindent IS elfed. Inkább normál vagy száraz bőrtípus esetén ajánlott.
  • Krémpúder: Mivel matt hatást lehet vele elérni, ezért zsíros bőrtípus esetén igazi telitalálat.
  • Alapozó stift: Normál és száraz bőr esetén előnyös. Mivel nagyon erős fedése van, ezért jól elfedi a bőrhibákat, viszont épp ezért vigyázni kell arra, hogy jól dolgozd el, különben maszkos lesz a végeredmény.

Csak minőségi termékeket használj!

Ha tudod, hogy milyen bőrtípussal rendelkezik, milyen színtónusú alapozók állnak Neked jól, milyen színárnyalatot szeretnél, és milyen típusú terméket választanál, akkor már csak egy banánhéj van, amin elcsúszhatsz: ez pedig a kiválasztott termék minősége. Hiába illeszkedik arcodra az alapozó, ha néhány órán belül lepereg az egész, mert gyenge minőségű. Arról nem is beszélve, hogy az olcsó változatok sokszor irritációt, allergiás reakciókat válthatnak ki- amit aztán nehéz lesz eltűntetni! 

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email