Kozmetikus válaszol, Bőrápolási rutin

Sziasztok, mai topikunkban a kozmetikusomat kérdezem a szépségápolási rutinjáról, bevált termékeiről és kedvenceiről, amelyek nélkül nem tudna élni.

 

  • Hogyan őrzöd meg bőröd szépségét? Milyen termékeket használsz a reggeli rutinod során?

 Reggel mindenféleképpen egy pohár vízzel kezdem a napot, hisz nem elég kívülről ápolnunk a bőrünk, hanem belülről is szükséges. Amint felkelek hideg vízzel mosom meg az arcom. Én személy szerint hiszek abban, hogy igen is több értelme van a professzionális termékeknek (kozmetikusoknál kapható készítmények), mint a lakossági termékeknek . Mindezek alapos bőrdiagnosztika után ajánlhatóak a vendégeknek.

Miután én megmosakodtam, fel kenek egy nappali krémet. Java részt mind tatalmaz fényvédőt. Ennek a márkája Sothys, én imádom a termékeiket, hisz teljesen allergén-mentesek, tiszták, és érezhető változásokat visznek végbe a bőrön. Heti kétszer radírozom is az arcomat, ennél is fontos szempont, hogy reggel történjen.

  • Milyen termékeket használsz éjszakára?

Éjszaka nagyon fontos, hogy hagyjuk lélegezni a bőrünket, NEM alszunk el sminkben, NEM, még egy pici BB krémben sem!

Olyan károkat tudunk okozni a bőrünkön azzal, hogy sminkben alszunk, ami nem holnapra jön ki, hanem évek múltán érezhetjük a káros hatásait. Tehát én személy szerint még ha nagyon fáradt is vagyok, akkor is neki állok lemosni a sminkemet.Ha netán nincs rajtam, még akkor is át megyek az arcomon micellás vízzel vagy tej – tonik kombinációval.

Arclemosógélt használok, ha a zuhanyzóban szeretném az egészet le tudni. Nekem az arctejem illetve tonikom is Sothys, de van a szekrényemben L’oreal márkájú micellás víz, lemosógélnek pedig most éppen a Neutrogena új termékét használom.

Mindezek után bekenem az arcomat éjszakai vagy minden napszaknak megfelelő krémmel, ezeknek a bázisa lágyabb mint egy nappali krémnek, kicsit vizesebb.

 

 

 

 

  • Van különbség a télen és a nyáron használt termékeid között?

Pici különbség van azért, hogy mit használok télen és nyáron. Télen több sminket használok, de mindegyik alá teszek krémet. Nyáron próbálok lazább textúrájú krémeket alkalmazni, kevesebb sminket.A napi izzadás miatt, ha sok rajtunk a smink, nagyon befülledhet a bőrünk alatta, főleg ha napközben rá rakunk fel még egy kicsi alapozót, és egy kis púdert. Nem szabad!

 

+1  A krémek hatását egy pici trükkel fokozhatjuk:

  • ásványvizes kézzel masszírozzuk bele az arcunkba a termékeket
  • aki teheti, szerezzen be vízszűrő berendezést a fürdőbe, sok allergia és bőrirritáció megelőzhető vele

Ha tennétek fel még kérdéseket, itt a lehetőség a poszt alatt és persze a Facebook csoportunkban is https://www.facebook.com/groups/163653534272911/?ref=bookmarks

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Beauty Factory