Mi az a peptid, és miért a ráncok elleni harc egyik leghatékonyabb fegyvere

Örökérvényű szabály, hogy a ránctalanítással már 25 éves kor körül el kell kezdeni foglalkozni, hiszen a kész ráncok eltüntetése természetes módon nem lehetséges. Ha viszont észben tartod, hogy a megelőzés a legfontosabb, akkor a peptid nevű hatóanyag nagy segítségedre lehet. De mi is ez tulajdonképpen, és miért olyan páratlan összetevő?

Mit kell tudni róla?

A peptidek olyan molekulák, amelyek egymáshoz peptidkötéssel kapcsolódó aminosavakból állnak. Igazi szuperhősök a ráncok kialakulásának megelőzésében. Az idő múlásával a bőrödben található kollagén és elasztin egyre csökkenni kezd, ennek következményekképpen a bőr veszít rugalmassából, feszességéből, és bizony az első ráncok is felütik a fejüket. Ez a hatóanyag viszont fokozza a bőr kollagéntermelését, ami gondoskodik a sima és egyenletes bőrről.

Többféle peptidfajta létezik, általánosságban mindegyikről elmondhatjuk, hogy a bőr fiatalon tartásáért felelősek:

A legnépszerűbbek:

Argilerine: Mesterségesen előállított összetevő, melynek botox-szerű hatása van. Ránctalanít, gátolja a mimikai ráncok elmélyülését, és fokozza a bőr vérkeringését. Kutatások szerint két hét alatt akár 17%-kal csökkenti a ráncokat.

Palmitoyl Tetrapeptide-7: Négy aminosavból álló peptid, mely növeli a bőr kollagéntermelését, ezáltal feszesíti a bőrt.

Collaxyl: Elsősorban a kollagén termelődést segítő hatóanyag, ám emellett sérült, aknés vagy heges bőrön is hatékonyan alkalmazható.

Leuphasyl: Az Argeline-hoz hasonló hatással rendelkezik, a szemkörnyéki és homlok-ráncok ellen érdemes bevetni.

Palmitoyl Tripeptide-1: Igazán trükkös összetevő, a lényege, hogy kívülről lebomlott kollagént juttat be bőrünkbe, a bőrnek ez pedig egyfajta figyelmeztető jel, mely további kollagéntermelésre ösztönzi.

Termékajánló

Megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a csodálatos, anti-aging hatóanyagot? A következő termékekben megtalálható:

Narüko AM+PM 10 peptides feszesítő krém

Ez a könnyed, tápláló feszesítő krém igazi nehézbombázó a ráncokkal szemben. 10 féle peptidet tartalmaz, többek között az emberi testben is előforduló, természetes fajtáját; botox-szerű hatású típusát, illetve bőrkondícionáló hatással rendelkező változatát.

Ezeknek a hatóanyagoknak köszönhetően a krém feszesíti, hidratálja a bőrt, növeli a vízmegkötő képességét, fokozza a kollagéntermelést, és megelőzi a ráncok kialakulását. Igazi anti-aging koktél!

Neogence tökéletesen ránctalanító szérum

Ha egy gazdag hatóanyagtartalmú, hatékony ránctalanítót keresel, próbáld ki ezt a szérumot! A szérumban található multi-peptidek fokozzák a bőr kollagén termelését és megelőzik a ráncok kialakulását. Ezek kívül A vitamin palmitát is tartalmaz, mely revitalizálja és újradefiniálja a megereszkedett bőrt. Rendszeres használatával látványosan kisimult, feszes, és fiatalos arcbőrt kaphatsz.

Narüko AM+PM 10 peptides feszesítő és regeneráló fátyolmaszk

Ez a gondosan összeválogatott hatóanyagokat tartalmazó fátyolmaszk 4 lépésben vitalizálja bőrödet: rugalmassá teszi, feszesíti, kiegyenlíti a bőrszínt, kisimít és hidratál. Intenzív feszesítő és regeneráló hatással rendelkezik, illetve szintén 10 peptidfélét tartalmaz, ezáltal bőröd egészségessé és ragyogóvá válik. Megéri kipróbálni!

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email