Miért használj koreai kozmetikumokat?

A dél-koreiak nagyot mentek a szépségápolás terén az elmúlt években, annyira, hogy jelenleg a világ 10 legjelentősebb szépségpiaca között tartják őket számon. Ha pedig valaki kételkedne, hogy ez csupán egy átmeneti trend, akkor még egy fontos infó: 2020-ra még 10%-os növekedést jósolnak számukra! De mitől dübörög ennyire a koreai bőrápolás? Mi a koreai kozmetikumok titka?

1. A bőrápolás kultúrája

Ha azt mondom, Dél-Korea, Te azt mondod, szépségápolás! A koreiak ismertetőjele a csodás, hibátlan arcbőr, ez pedig nem véletlen. Az ebben az országban élők már egészen gyerekkoruktól kezdve alkalmazzák a híres, 10 lépésből álló arcápolási rutint, ebből is látszik, mennyire fontosnak tartják a helyes bőrápolást. Talán ez a hozzáállás, ez a több évszázados tapasztalat az, ami miatt egy európai embernek lenyűgöző lehet a koreai szépségápolás. Emiatt pedig nem meglepő, hogy Dél-Korea trenddiktálóvá vált a kozmetikumok világpiacán.

2. Nem mindegy, mi kerül az arcra!

A koreaiak borzasztóan odafigyelnek a termékek minőségére, mivel pontosan tudják, hogy bőrünk a legjobbat érdemli. Épp ezért kozmetikumaik tele vannak olyan természetes alapanyagokkal, mint például a méz, vagy a gránátalma. Előbbit antibakteriális, bőrtisztító hatása miatt használják előszeretettel, utóbbi pedig magas antioxidáns tartalma miatt kerül a kozmetikumokba. A káros anyagokat a gyártók nagy része kerüli.

Persze azt hozzá kell tennünk, hogy ez nem minden egyes termékre igaz, ha nem nézzük meg alaposan az összetevők listáját, ezekkel a kozmetikumokkal is gyorsan befürödhetünk. 

3. Újdonsághegyek

Mivel a koreaiak tudják, hogy hatalmas a verseny a szépségápolás piacán, épp ezért nem sajnálják a pénzt kutatásra és fejlesztésre költeni. Ebben annyira az élen járnak, hogy több évet rávernek versenytársaikra! Mivel most trendi a natúrkozmetikumok használata, nagy erőket fordítanak arra, hogy mindig újabb és újabb újdonságokkal rukkolhassanak elő. 

Emellett figyelembe veszik azt is, hogy egyre több vásárló számára fontos a környezettudatosság és állatvédelem, így a termékeik nagy része állatkísérlet mentes.

4. Cukiságfaktor kimaxolva

Csajok, tegyük a kezünket a szívünkre: hányszor fordult elő velünk, hogy azért nem tudtunk otthagyni egy terméket a boltban, mert eszméletlen aranyos kinézetével azonnal belopta magát a szívünkbe? Na, ugye. A koreai kozmetikumgyártók pedig aztán nem fukarkodnak, ha cukiságról van szó: gyakran használnak cukorkaszíneket, csajos karaktereket, ismert meseszereplőket a termékeiken. Ki tudna nekik ellenállni?

A másik vonal pedig a minimalista trend meglovaglása, ami exkluzív külsőt ad a termékeknek, és igazán instagram-kompatibilissé teszi a termékeket. 

5. Olcsó vs. drága

Ha valami olcsó, automatikusan azt gondoljuk róla, hogy az bizony silány lehet. Na, akkor kapaszkodj meg: a koreai arcápoló termékek ugyanis nem feltétlen drágábbak, mint európai társaik! Természetesen nem arról van szó, hogy minden arcápoló termékük olcsó, mert itt is ugyanúgy bele lehet futni borsosabb árú kozmetikumokba. Mégis, simán előfordulhat, hogy hasonló árért magasabb minőséget kapsz, mintha európai terméket választanál. Járj nyitott szemmel!

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email