Mindent a híres-neves hyaluronról

Pszt! Te tudod, mi az a hyaluron? Fogadjunk, hogy Te is bőszen bólogatsz barátnőid körében, ha épp a legújabb, hyaluronsavat tartalmazó csodaszer a téma, de magunk között vagyunk, úgyhogy nyugodtan bevallhatod: azon túl, hogy tudod, a hyaluron valami, aminek köze van a fiatalos, rugalmas arcbőrhöz, nem merültél el mélyebben a témában. 

Vajon mit takar ez a divatos kifejezés? Mi ez pontosan, és miért fontos szempont a bőrápolási termékek kiválasztásánál? Most lerántjuk a leplet! 

Mi az a hyaluron? 

A hyaluronsav, vagy más néven HA, minden élő szervezetben megtalálható anyag, a bőr kötőszövetének egyik természetes összetevője. Népszerűségét többek közt különleges, vízmegtartó szupererejének köszönheti, mellyel hozzájárul a bőr hidratáltságának és rugalmasságának fenntartásához, és lassabb öregedést eredményez. 

Ezen kívül erősíti a bőr természetes védőrétegét is, így a bőrödben lévő természetes nedvesség sokkal nehezebben fog tudni távozni. 

Ha ezt hitted, ezt már nem lehet tovább fokozni, akkor plusz egy tény: a hyaluronsav remek gyulladásgátló hatással bír, ami akkor lehet érdekes számodra, ha száraz a bőröd, ugyanis akkor sokkal érzékenyebb, könnyebben begyullad, a sebek pedig begyulladhatnak, elfertőződhetnek. 

Miért van rá szüksége bőrünknek? 

Ezek után logikus, hogy felmerül a kérdés: ha testünkben alapvetően megtalálható anyagról beszélünk, miért kellene ezt külsőleg pótolni? 

Ennek oka egyszerű: az évek múlásával, jellemzően a 20-as éveid elején a hyaluron mennyisége fokozatosan csökkenni kezd a testedben. Ennek következtében a bőr rugalmatlanná válik, és idővel ráncok alakulnak ki. Épp ezért tévhit, hogy csak idősebb korban kell figyelmet fordítani a ránctalanításra, akkor teszed a legjobbat arcoddal, ha már fiatalkorban nekiállsz, hogy tényleg sokáig élvezhesd az egészséges és sima arcbőrt.

Bár mindegyik bőrtípus esetén ajánlott a használata, különösen vízhiányos bőr esetén tesz jó szolgálatot: a bőr felszínén keletkező apró ráncokat gyönyörűen eltünteti, az eredmény pedig ragyogó simaság!

A legnépszerűbb típusai

A szépségápolásban a hyaluronsav két formáját szokták leginkább alkalmazni, ezért ha hyaluronsavat tartalmazó kozmetikumokat vásárolnál, ezeket keresd a krémekben:

  • Sodium Hyaluronate: a gyártók általában ezt szokták használni, mely nem más, mint a hyaluron só formája. Ez a típus igazi szupererővel bír, ugyanis a víz akár ezerszeresét képes megkötni.
  • Sodium Hyaluronate Crosspolymer: Célja, hogy bőröd képes legyen felszívni a vizet és az egyéb hasznos anyagokat. Akár ötször hatékonyabb, mint a sima hyaluron!

Hogyan tudom bevinni a bőrbe? 

http://beautyfactory.hu/~beautyfactory/termek/neogence-hialuronsavas-melyhidratalo-lotion-200ml-uj-2/

Szerencsére nem lesz nehéz dolgod, hiszen az utóbbi időben a szépségipar is felkapta ezt a népszerű összetevőt, így ha szétnézel a SHOP-ban rengeteg a hyaluronsavat tartalmazó terméket találsz. Hidratálókrém, arcmaszk, szérum, és tonik formájában is megtalálható, így abszolút Tőled függ, hogy melyik számodra a legkényelmesebb megoldás. 

A napi bőrápolási rutin részeként nyugodtan használhatod reggel és este is, a bőröd mindenképpen hálás lesz érte. Bár a látható eredmény eléréséig hat hetet várnod kell, de ez ne szegje kedvedet, hidd el, megéri!

Ugye, hogy a legközelebb már Te is tudni fogod, mi az híres hyaluron?

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email