Pápá, száraz bőr, helló, ősz!

Nemrég beköszöntött az ősz, így szomorúan, de búcsút kell intenünk a nyári strandolásoknak, fesztiválozásoknak, kalandoknak. Ha mi nem is, arcbőrünk biztosan örülni fog- hiszen nyáron nagyon sokat kell küzdenie azért, hogy csoda ragyogó maradjon! Ha a Te bőrödet is megviselték a forró hónapok, ne keseredj el, inkább szerezz be egy hidratáló fátyolmaszkot. Mi most kettőt teszteltünk, tarts velünk, hogy kiderüljön, megérnek-e egy próbát.

Arcbőrünk rettegett mumusa: a nyár

Reméljük, hogy mielőtt belevetetted magad a nyárba, betartottad tippjeinket a nyári bőrápolással kapcsolatban, és a fényvédelemnek is kellő figyelmet szenteltél. Nagyot így már nem hibázhattál! Ennek ellenére bőröd ilyenkor megérdemli az extra figyelmet és törődést, mivel a hőség, a sós víz, az erős napsugárzás és a por nagyon megviselhetik, kiszáríthatják. A legfontosabb feladatod: a hidratálás! Ha ezt szem előtt tartod, nem kell félned attól, hogy bőröd idő előtt megöregedik, ráncossá válik. Sose feledd: a ráncokat csak megelőzni lehet, utólag (természetes úton) kezelni nem!

Mit ígérnek a maszkok?

Ez alkalommal két maszkot teszteltünk, mindkettő a bőr hidratálásáról gondoskodik. Nézzük, mit várhatunk tőlük!

Az egyik a Neogence N3+ pórusösszehúzó fátyolmaszkja volt, hialuronsav komplexszel. A leírás szerint a maszk tisztítja a pórusokat, ezzel megelőzve a pattanások és mitesszerek kialakulását. Antibakteriális hatásának köszönhetően nyugtatja és ápolja a fáradt arcbőrt. Értékes összetevőket tartalmaz, mint a hialuronsav és  selyem protein kivonat. 

A másik fátyolmaszk, mely az N3 XPermoist mélyhidratáló névre hallgat, szintén Neogence márkájú.Kifejezetten száraz, vízhiányos bőrre ajánlják, ezt pedig az összetevők is bizonyítják. Tartalmaz például peptidet, mely a víz megkötéséért felel, illetve hialuronsavat, amely a bőr feltöltődését segíti elő. A fátyolmaszk forma segít abban, hogy a hatóanyagok a lehető legmélyebbre jussanak a bőrben, így a lehető legtöbb esszenciát nyerheted ki belőle.

Mindkét csomagolás egy darab maszkot tartalmaz. 

Induljon a tesztelés!

Mivel nemrég tértem vissza egy tengerparti nyaralásból, ezért arcbőröm nincs a legjobb állapotban. Ez azért baj, mert hamarosan egyre hidegebbé, szelesebbé válik az idő, ami még szárazabbá teszi a bőrt. Ha pedig ilyenkor nem egészséges, akkor aztán lesz nemulass: viszkető, piros, száraz foltok, fájdalmas repedések, egyenletlen arcbőr…Épp ezért gondolkodás nélkül belevetettem magam a tesztelésbe. 

Mindkét maszkot alapos arctisztítás után vittem fel az arcomra, majd a leírtak alapján 15-20 percig hagytam az arcomon. 

Mikor kibontottam a csomagolásból, már akkor feltűnt, hogy a gyártók aztán nem aprózták el: a maszkok bizony elég nedvesek és súlyosak voltak. A drogériás arcmaszkokat simán lepipálják! 

Számomra plusz pont volt az is, hogy egyáltalán nincs az a púderes, mű illatuk, mint a drogériás arcmaszkok többségének.

Ekkor már jó előérzetem volt. De hát ne igyunk előre a medve bőrére, nézzük meg, valójában mit tudnak ezek a maszkok!

Lássuk az eredményeket!

A maszkokban most sem kellett csalódnom: használat után azonnal érezhető volt az eredmény. A bőröm sokkal puhábbá és hidratáltabbá vált, kellemes tapintású lett. A homlokom és az orrom különösen száraz volt, ezeken a területeken rengeteget segítettek a maszkok. 

Az eredmény tényleg hosszan tartó, ugyanis néhány nappal később is jelentősen hidratáltabb volt a bőröm eredeti állapotához képest.

Egy pont volt, amitől féltem: sajnos mostanában a bőröm megint tizennégy évesnek képzeli magát, és sorra jelennek meg rajta a pattanások, mitesszerek. A meglévő bőrhibákkal a fátyolmaszk sajnos nem tud mit kezdeni, viszont használatuk után láthatóan kevesebb volt belőle az arcomon. Ez pedig már több, mint amit várhatunk!

Ha tehát hidratált és egészséges arcbőrrel szeretnél nekivágni az ősznek, akkor bátran ajánljuk ezeket a fátyolmaszkokat! 

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email