Ránctalanítási kisokos- nem csak kezdőknek

Amióta világ a világ, mindig harcban állunk az idővel. A drogériák polcai roskadásig vannak a különböző ránctalanító kencékkel, az egyszerű halandók pedig könnyedén megilletődhetnek a bőség zavarától. Milyen ránctalanítóra van szükséged? Mikor kell nekiállnod? Mi a különbség a krémek között? Segítünk!

Mikor kell nekiállni? 

A tévhitekkel ellentétben a ránctalanítást nem akkor kell elkezdeni, amikor már az idő vasfoga nyomott hagyott arcbőrödön. Ha ugyanis már kész ráncaid vannak, sajnos a legdrágább, legfancybb termék sem fog tudni segíteni rajtad.

Az ideális életkor, amikor érdemes belevágni- most kapaszkodj meg- 25 éves kor! Tudjuk, nehezen elképzelhető, hiszen ekkor arcod még az átmulatott éjszakák után is olyan friss, mint egy mézédes barack egy nyári napon. Természetesen ilyenkor nem kell még bevetned a nagyágyúkat, amelyek az idősebb korosztálynak valók. Minden ránctalanító krémen jelölve van, hogy milyen életkor esetén ajánlott, ezt mindig csekkold vásárlás előtt. 

bőrápolás

Milyen összetevőket keress?

Attól, hogy egy kozmetikumnak borsos az ára, még nem biztos, hogy arcod imádni fogja. Mielőtt választasz, inkább az összetevők listáját nézd meg! Ha az alábbiak fel vannak sorolva a doboz hátulján, már nem lőhetsz mellé: 

  • Hialuronsav: Enélkül neki se vágj a ráncok elleni csatának! A hialuronsav bőrünk egyik természetes alkotóeleme, amely a vízmegtartásért felelős. Ha pedig bőröd kellő mennyiségű vizet tartalmaz, megelőzheted a ráncokat.
  • Peptid: Bőrünkben az idő múlásával egyre kevesebb kollagén termelődik, ezáltal rugalmassága és feszessége csökkenni kezd. A peptidek serkentik a kollagéntermelést, így hosszú ideig élvezheted a fiatalos arcbőrt. 
  • A-vitamin: Gyönyörű arcbőr nem létezik A-vitamin nélkül. Pont.
  • C- vitamin: Nem csak egészségünk szempontjából fontos, hanem bőrünk fiatalságának megőrzése miatt is! A C-vitamin véd a káros szabadgyököktől, amelyek a sima arcbőr legnagyobb ellenségei.
  • E-vitamin: Hidratál, véd a szabadgyökök ellen, öregedésgátló hatású, javítja a bőr textúráját- kell ennél több?

Hogyan építsd be arcápolási rutinodba?

Khm. Arcápolási rutin. Ugye mondanunk sem kell, hogy van ilyened? Ha nincs, érdemes sürgősen bevezetned!

Ha pedig van, akkor egyszerűen a smink és a szennyeződések eltávolítása után, de a hidratálókrém felvitele előtt használd a ránctalanítót. 

bőrápolás

Tévhitek

A ránctalanítást jó néhány tévhit lengi körül, most lerántjuk a leplet a három leggyakoribbról:

  • A korai ránctalanítás tönkreteszi a bőrt. – Hamis. A ránctalanítást nem 40+ évesen kell elkezdeni, hanem már a huszas éveid közepétől. Ez pedig egyáltalán nem fogja tönkretenni a bőrt, sőt!
  • Ránctalanító=gyönyörű arcbőr – Szintén hamis. Önmagában a ránctalanító krémek használata nem fog babapopsi-szerű arcbőrt varázsolni. Ha alapvetően is problémás a bőröd, inkább életmódodban, vagy egészségügyi állapotodban keresd a hibát!
  • A víz természetes segítség a ráncok ellen – Igen is, meg nem is. A megfelelő hidratálás fontos a bőrnek, ugyanakkor egy jó ránctalanító krém nélkül kevésnek bizonyul. 

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email