Menu
Menu

Kozmetikus válaszol, Bőrápolási szabályok 2.

Sziasztok,

Folytatjuk a Bőrápolási sorozatunkkal, szintén kedvenc kozmetikusom válaszol néhány kérdésre, illetve tanácsokkal is ellát minket.

Ne feledjétek Ti is tehetettek fel kérdéseket, hiszen ez az oldal Rólatok szól 🙂 Itt a cikk alatt, vagy a Facebook csoportunkban

  • Mik a fő bőrápolási hibák, amelyeket vendégeidnél észreveszel?

Az a fő probléma, hogy a vendégeim nem fogyasztanak elegendő vizet, és ez meglátszik a bőrükön is (erre a problémára részletesen kitértünk előző cikkünkben).

Továbbá annyira sok az információ amivel nap mint nap találkozunk, hogy nehéz eldönteni mit egyenek, mit igyanak, mivel fürödjenek vagy épp mit használjanak a bőrükre. Nagyon fontos, hogy ismerje kicsit magát az ember.

Mennyire érzékeny vagy éppen száraz/zsírosabb a bőre, rendelkezik-e bőrproblémával, ha igen milyen problémával és az ellen mit használjon a mindennapokban.  Figyeljünk oda a parabén és szulfát tartalmára a választott termékeknek, illetve ne legyen bennük sok illatanyag vagy éppen allergiára okot adható hatóanyag.

  • Arctisztítás? Reggel és este? Miért olyan fontos minden este lefekvés előtt előtt eltávolítani a sminkünket?

A legfontosabb téma talán ez. Reggel feltettük a sminkünket, ami legalább 8 órán át rajtunk volt, haza megyünk, igaz már nem olyan mint reggel, de rajtunk van, sőt rajta van még a sok szennyeződés ami szépen ránk tapad napközben. Ezt szabad szemmel mi nem látjuk, hisz nem szürkül be az arcunk, de sajnos attól még ott van. Ebben a szép, koszos sminkes vakolatban elalszunk, és közben „megfullad a bőrünk”, nem tud  lélegezni.

  • Milyen termékeket használjunk? Szükségem van két féle arcápoló krémre? (Nappali és éjszakai)

    Fiatalon még nincs szükségünk többféle krémre, vannak már olyanok is amik jók nappalra és éjszára, a lényeg, hogy a bőrünknek megfelelő legyen. A nappali krémek lágyabb és vizesebb textúrájúak, az éjszakai krémek pedig testesebbek, „zsírosabbak”. Mi nappal dolgozunk, a bőrünk éjszaka!

Ha tetszett a cikk, nézd meg sorozatunk 3. részét is ahol az arcradírozásról, arccsiszolásról és a maszkokról lesz szó.

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Természetes alapanyagok, mint a kókuszolaj, vagy a kamillavirág. Otthon, könnyedén elkészíthető kozmetikumok a fényes, dús hajért és a gyönyörű bőrért. 

A feliratkozással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Iratkozz fel hírlevelünkre és máris a Tiéd!

Scroll to Top