Olaplex vagy az olló!

A szőkítés, vagy világosítás elkerülhetetlenül roncsolja a hajat. Még a szerencsésebb erős, vastagszálú hajjal megáldott nőknek is problémát okoz a haj világosításával járó károsodás.

A szőkítés lényegében egy kémiai folyamat, amely során a hajban természetesen, vagy mesterségen megtalálható pigmentek összezsugorodnak és elvesztik a színüket. Az oxidáció következtében hő szabadul fel, amely elvonja a vizet a haj szerkezetéből, így az károsodik.

Persze rengeteg drogériákban kapható hajpakolás, balzsam és maszk ígér orvosságot erre. Nagyon sok jó termék van amivel tudjuk ápolni a hajunkat, vagy felvenni a harcot a töredezéssel szemben. Viszont az Olaplex nem egy hajápoló, hanem egy hajszerkezet javító termék. Így nem is helyettesíti az alkalmazása során a hajbalzsamunkat.

 

 

Az Olaplex egy hatóanyag, Dr. Eric Pressly, az anyagtudományok doktora és Dr. Craig Hawker, a kémiai tudományok doktora együtt fejlesztett ki. Az Olaplex szulfát, kőolaj és szilinkonmentes anyag, amelyet alapvetően fodrászatokban használnak  különböző termékekhez hozzáadva ( szőkítő, festék stb.) A 3 lépéses fodrászok által alkalmazott szetten kívül kapható az úgynezett N’3-as otthoni ápolásra szánt terméke is a márkának.

 

A teszt…

 

Persze ez így eddig jól hangzik, de valóban így van? 100ml körülbelül 10.000 Ft-ért szerezhető be, és a hajunk hosszától és mennyiségétől függően, nálam 2-3 hétig tartott ki. A hajvégeken kell eloszlatni majd várni, hogy hasson. A leírás szerint 10 percet hagyjuk a hajunkon, de én azt tanácsolom, hogy hosszabb ideig érdemes.

Az első alkalommal én 1 órát hagytam fent, majd kettőt. Harmadjára már, több vélemény és cikk tanulmányozása után egész éjszakára fenthagytam és reggel öblítettem ki.

Tehát miután hagytuk hatni a terméket következik a szokásos hajmosási és hajápolási rutinunk, hajbalzsammal, vagy ahogy a mindennapokban végezzük.

A hátása?

Tényleg nagy jó. A barbi baba tapintású haj szép lassan kezdi visszanyerni az egészsét, kezd regenerálódni. Úgy gondolom inkább ez mint az olló, olyan sok idő míg megnő. Persze egy egészségügyi hajvágás nélkülözhetetlen időről időre, de ha növesztitek a hajatokat és nagy a baj vessétek be Ti is a kis csodaszert.

 

Ti miket használtok? Próbáltátok már a terméket? Mi a véleményetek róla?

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Beauty Factory