Olaplex vagy az olló!

sminktanfolyam

A szőkítés, vagy világosítás elkerülhetetlenül roncsolja a hajat. Még a szerencsésebb erős, vastagszálú hajjal megáldott nőknek is problémát okoz a haj világosításával járó károsodás.

A szőkítés lényegében egy kémiai folyamat, amely során a hajban természetesen, vagy mesterségen megtalálható pigmentek összezsugorodnak és elvesztik a színüket. Az oxidáció következtében hő szabadul fel, amely elvonja a vizet a haj szerkezetéből, így az károsodik.

Persze rengeteg drogériákban kapható hajpakolás, balzsam és maszk ígér orvosságot erre. Nagyon sok jó termék van amivel tudjuk ápolni a hajunkat, vagy felvenni a harcot a töredezéssel szemben. Viszont az Olaplex nem egy hajápoló, hanem egy hajszerkezet javító termék. Így nem is helyettesíti az alkalmazása során a hajbalzsamunkat.

Az Olaplex egy hatóanyag, Dr. Eric Pressly, az anyagtudományok doktora és Dr. Craig Hawker, a kémiai tudományok doktora együtt fejlesztett ki. Az Olaplex szulfát, kőolaj és szilinkonmentes anyag, amelyet alapvetően fodrászatokban használnak  különböző termékekhez hozzáadva ( szőkítő, festék stb.) A 3 lépéses fodrászok által alkalmazott szetten kívül kapható az úgynezett N’3-as otthoni ápolásra szánt terméke is a márkának.

A teszt…

Persze ez így eddig jól hangzik, de valóban így van? 100 ml körülbelül 10.000 Ft-ért szerezhető be, és a hajunk hosszától és mennyiségétől függően, nálam 2-3 hétig tartott ki. A hajvégeken kell eloszlatni majd várni, hogy hasson. A leírás szerint 10 percet hagyjuk a hajunkon, de én azt tanácsolom, hogy hosszabb ideig érdemes.

Az első alkalommal én 1 órát hagytam fent, majd kettőt. Harmadjára már, több vélemény és cikk tanulmányozása után egész éjszakára fenthagytam és reggel öblítettem le.

Tehát miután hagytuk hatni a terméket, következik a szokásos hajmosási és hajápolási rutinunk, hajbalzsammal, vagy ahogy a mindennapokban végezzük.

A hatása?

Tényleg nagyon jó. A barbi baba tapintású haj szép lassan kezdi visszanyerni az egészségét, kezd regenerálódni. Úgy gondolom inkább ez, mint az olló – olyan sok idő míg újra megnő. Persze egy egészségügyi hajvágás nélkülözhetetlen időről időre, de ha növesztitek a hajatokat és nagy a baj, vessétek be Ti is a kis csodaszert.

Ti miket használtok? Próbáltátok már a terméket? Mi a véleményetek róla?

Mondjátok el itt, vagy a Facebook csoportunkban.

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email