A primer kérdés. Szükségem van rá?

A hétköznap reggeleken minden perc számít, időben kell érkezünk a munkahelyünkre, az iskolába vagy egy megbeszélésre. A sminkünk elkészítésénél is gyors megoldásokra van szükségünk. Viszont mind szeretnénk délután is tündökölni, de a sminkünk is elfárad nap végére (velünk együtt). Az alapozó itt ott már kopik, Ti is tudjátok miről beszélek, egyszerűen csak szeretnénk hosszan tartó és egyenletes fedést.


A primerek pontosan erre a problémára nyújtanak orvosságot. Percek alatt becsempészhetjük reggeli szépségápolási rutinunkba, viszont az arcápolót nem váltja ki! (Ha csak nem egy olyan készítményt választunk ami mind két funkciót tudja.)
Használjuk a reggeli hidratálót, ahogy mindig, majd válasszunk egy jó primert, és viszünk fel a bőrünkre. Ezután jöhet az alapozás.

Nézzük az előnyeit. Az alapozót sokkal könnyebben és alaposabban el tudjuk oszlatni a bőrünkön. Képez egy bázist az arcunkon, így szebb és kisimultabb lesz a végeredmény, és még az apró ráncokat is képes feltölteni, elkendőzni.

De milyen egy jó primer?

Hoztam nektek 3 terméket, alapos mérlegelés után, amelyek rendelkeznek a bázistermékek legfontosabb tulajdonságával, tehát nagy százalékban tartalmaznak szilikont.

 • CLINIQUE SUPERPRIMER UNIVERSAL FACE PRIMER

  8.390 Ft
  Értékelés: 0 / 5

  Főleg kombinált, illetve zsíros bőrre ajánlott. Könnyű és olajmentes formula.Tartós sminket és sima, egyenletes bőrfelszínt eredményez.

  Kapható: nagyobb parfümériák, Clinique üzlet, illetve online ITT

  Primer
 • MAC PREP+PRIME NATURAL RADIANCE

  12.600 Ft
  Értékelés: 0 / 5

  Előnyös zsíros és kombinált bőr számára. Tartalmaz koffeint, amely nyugtatja a bőrt, valamit E-vitamint és C-vitamint. Antioxidánsokban gazdag. A bőrünk ragyogásáért pedig egy kis gyöngyházpor felel.
  Két árnyalatban kapható: A Radiant Yellow árnyalatot inkább a sötétebb bőrtónusra, a Radiant Pink pedig a világosabb bőr számára előnyös.

  Kapható: MAC szaküzlet, online (ITT)

  Primer
 • THE ORDINARY HIGH-SPREADABILITY FLUID PRIMER

  2.900 Ft
  Értékelés: 0 / 5

  Minden bőrtípusra ajánlott. Könnyű, hidratáló hatású készítmény, olajos hatás nélkül. Segíti az alapozó egyenletes eloszlatását. Tartós sminket eredményez.

  Kapható: online( ITT), illetve a Tinamu szépségpatikában, aki még nem ismerné belinkelem az oldalukat.
  https://tinamu.hu/hu/markak/the-ordinary

  Primer

Összefoglalva egy jó primer olyan mint egy melltartó, láthatatlan, kényelmes és a helyén tartja a dolgokat egy csodálatos végeredmény alkotva. Meg ér ez nekünk plusz két percet a reggeli rutinunk során?

Szeretnétek még olvasni a tartós smink praktikáiról?
Ti használtok primert? Nektek mi vált be?

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

Természetes alapanyagok, mint a kókuszolaj, vagy a kamillavirág. Otthon, könnyedén elkészíthető kozmetikumok a fényes, dús hajért és a gyönyörű bőrért. 

Olvasd el az Adatkezelési Tájékoztatóban az adatkezelés részleteit!